ith family and friens

Hart van Andalusië en aapjes spotten

PHOTODIARY – SEVILLA & GIBRALTAR

IMG_9548

Hallo lieverds!

Ten eerste wil ik mededelen dat ik het leuk vind dat je mijn blog komt bijwonen. Ik had never nooit gedacht dat Sevilla zo mooi zou zijn. Het is een toeristische stad en zeker ook erg gezellig. De bekende Plaza de España is op loopafstand vanaf de Catedral de Santa María de la Sede. Het plein is zo sfeervol door alle muzikanten die daar muziek maken en dat maakte het nog gezelliger. Super stad, zeker een bezoekje waard. We eindigde onze dag in het park van María Luisa om even bij te komen.

 

Wat te doen?

  • Plaza de España
  • Real Alcázar (Koninklijk paleis van Sevilla)
  • Kathedraal van Sevilla
  • Parque de María Luisa


Next stop → Gibraltar

IMG_2675

Last but not least! We arrived in Gibraltar! Hier wilde ik zeker komen en wat ben ik blij dat ik er ben geweest. Gibraltar is een Britse kolonie in Spanje. Vanuit Málaga was het circa 140 km naar Gibraltar. Het was best gek om langs de douane te moeten om Gibraltar binnen te kunnen komen. Binnen no time stond ik op Brits overzees gebied. Van Hola buenos días, para comer o beber ging het over naar Hello good morning, to eat or drink? Ik was in Spanje, maar alles was plots Brits, dat maakte het zo gek. Engelse straatnamen, Engelse borden en de rode telefooncellen mogen niet ontbreken. Na de auto te hebben geparkeerd hebben we een bus gepakt die ons naar de stad bracht. Eenmaal aangekomen trokken we de kaart eruit en gingen we lekker toeristisch op zoek naar de kabelbaan die ons boven op de rots van Gibraltar zou brengen. Door de dwalen door de smalle witte straatjes van Gibraltar voelde ik me ineens in een ander land. En ja, daar waren we dan. Na een rit van circa 3 minuten naar boven toe, stonden we tussen al het groen, voelden we een zachte bries en waren we oog in oog met niet éen, niet twee maar tientallen apen, ook wel de berberaap genoemd. Dit is de enige apensoort die op de rots van Gibraltar in het wild leeft  Ondanks de ruzie die ik kreeg met een aap om mijn waterfles vond ik ze wel erg lief 🙂 Ook wederzijds mag ik hopen..

 

  • Gibraltar Arms – Heerlijk gegeten. Ive eaten here the most delicious fish burger in my entire life. Mocht ik ooit nog een keer naar Gibraltar gaan, dan zullen we mij weer zien.
  • !TIP! : Je kunt er ook lekker winkelen! Wacht met het wisselen van je geld, want op vele plekken kun je gewoon met euros betalen en eventueel pinnen. . Gelukkig heb ik mijn euros niet te hoeven inwisselen naar de Britse pond.

IMG_2824

DISCOVER, ENJOY AND MAKE MEMORIES ♥♥♥♥♥♥

Bedankt voor het lezen en tot snel!

xoxoxoxo

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s