ith family and friens

ROADTRIP ANDALUSIË

PHOTODIARY – GRANADA, RONDA, MARBELLA EN CORDOBA

IMG_1570

Hello darlings♥

Tijdens mijn verblijf in Málaga ben ik naar een aantal steden gereden. Deze zou ik graag met jullie delen.  Eén daarvan was Granada om daar het Alhambra te bezoeken. Dit is een van de bekendste bouwwerken van de Moren en is tevens prachtig van buiten en binnen. Dit fort en paleis kent een erg lange geschiedenis. Het Alhambra is een trigger voor vele toeristen en de maand mei is erg populair. Tickets waren overal uitverkocht, maar met een beetje geluk hebben we ons bij een tour kunnen aansluiten, lucky me 🙂

Alhambra in Granada, Andalusië

Het Alhambra is prachtig van dichtbij. Je verdwaalt in de gedetailleerde muurdecors en de indrukwekkende architectuur binnen in het Nasrid Paleis. Ook de kleurrijke tuinen zijn een bezoek waard. Je blijft maar naar het plafond staren en eerlijk gezegd wilde ik echt niet weg. Ik raad iedereen aan om dit complex te bezoeken, want het is nog véél mooier in het echt!

IMG_1867 

Nest stop → Ronda, Andalusië

Ronda is een kleine stad met vele mooie uitzichtpunten. Natuurlijk zijn in deze bergachtige streek de bruggen erg bekend. 

Nest stop → Marbella, Andalusië

Marbella! Zon, zee en strand. Heeft een leuke boulevard met vele plekjes om te eten en drinken.

  • Mahiki Beach – Heerlijke plek langs de zee. Just sipping your drink and watching the view♥


 

Next stop → Madinat al-Zahra, Cordoba, Andalusië

  • El Patio Andaluz – Zeer schattig en lekker restaurant (foto 2) *halal*

IMG_2300

Medina Azahara (Arabisch: مدينة الزهراء Madīnat az-Zahrā is de ruïne van een grote Arabische moslim middeleeuwse paleis-stad gebouwd door Abd-ar-Rahman III (912-961). Feitelijk gezien was het de hoofdstad van al-andalus. Erg bijzonder om de opgravingen te kunnen bezoeken en te realiseren dat deze plek in de middeleeuwen een grote stad was waar het erg levendig was.

Soon → Sevilla & Gibraltar

Bedankt voor het bezoeken en tot snel xoxo

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s