ith family and friens

Málaga

PHOTO DIARY – MÁLAGA

7583914000_IMG_2959
Castillo de Gibralfaro

Welkom in Málaga!


Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië en de op vijf na grootste stad in Spanje. Deze telt ruim 1 miljoen inwoners en maakte in de 8e eeuw een deel uit van het islamitische rijk Al-Andalus. In Andalusië zijn veel Moorse bouwwerken nog te bezichtigen en dat ook stond ook zeker op mijn planning.


Hello everyone. Zoals jullie hebben gezien ben ik net een week terug uit Málaga. Graag zou ik mijn ervaring willen delen en zou ik mijn foto’s eigenlijk een plekje willen geven, vandaar deze blog. Anders blijven ze maar jaren op me laptop staan en doe ik er uiteindelijk toch niets mee, like always. We verbleven in hartje Málaga tussen super schattige straatjes vol cafés en restaurants. Tevens zijn we in die twee weken ook naar andere steden geweest, zoals Granada, Sevilla en meer. Deze zal ik nog gaan uploaden.

PHOTO DIARY – FOOD, STREETS, BUILDINGS AND MORE

 


Wat te doen?

 • Een bezoek brengen aan het Arabisch fort, het Alcazaba.
 • Een bezoek brengen aan het Kasteel Gibralfaro (Castillo de Gibralfaro). Dit heeft enige motivatie nodig. De route naar boven toe is wel iets aan de hijgende kant, maar eenmaal boven kun je genieten van het uitzicht over Málaga. Draag een comfy outfit, want je hakken zullen het al snel opgeven.
 • Een wandeling langs de haven tijdens zonsondergang. Ook dineren langs de haven!
 • Een bezoek brengen aan het Picasso museum : )
 • Het romeins theater – Teatro Romano
 • Liggen luieren, zwemmen en zonnen op het Malagueta strand
 • Dwalen in de smalle straatjes van Málaga met vele souvenirwinkeltjes en cafés.

Waar kun je winkelen?

 • Calle Marqués de Larios is de winkelstraat van Málaga
 • Centro Comercial Plaza Mayor

Waar kun je eten?

 • Garnier – Een banketbakkerij vol met muffins, donuts, taarten, pancakes en belegde broodjes. Daarnaast ruime keuze uit superveel soorten koffie en verse sappen.♥♥♥  Every woman’s dream ,naja de meeste of je bent gewoon raar.
 • Ciao – Voor de echte liefhebbers van de Italiaanse keuken is dit een aanrader. Hier kun je terecht voor lekkere pizza’s en pasta’s.
 • Byoko – Heer-lijk ontbijt. Houd je ’s morgens van een bol vol havermout, vers fruit en noten met een bord fruit een toast en/of verse sap erbij? Dan is dit de perfecte plek om te ontbijten voor jou. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn.
 • Tejeringo’s coffee –  Leuke plek met een typisch spaans ontbijt.Ook keuze uit belegde broodjes, maar ze staan toch bekend om hun huisgemaakte churros.
 • La Saberna del Obispo – Diverse belegde toasts, tapas salades en paella.
 • Buddha Brasserie Indian Thai Grill & Lounge – Dit heerlijke Indiaans-Thaise restaurant langs de haven van Málaga is een return waard! Tijdens het dineren kun je genieten van het uitzicht op de haven. Het eten was erg lekker en wordt naar wens ook pittig gemaakt, i like it! *halal*
 • Café Central Málaga – In dit café kun je heerlijk op het terras gaan ontbijten en lunchen. Ook hier zijn de churros niet te vergeten.
 • Teteria Palacio Nazari –  Dit restaurant heeft verschillende vestigingen in het centrum. Hier heb ik genoten van de marokkaanse kip pastilla en de biryani. Ook de falafelbroodjes zijn erg goed. De binnenkant van het restaurant is erg sfeervol vol met lampen en gedecoreerde muren. *halal*
 • Heel veel ijssalons! 

IMG_1457

Bedankt voor het lezen en wees geïnspireerd.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s